7 keer zomertips in Hardenberg! 

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent heerlijk veel vrije tijd. In stad Hardenberg is er van alles te doen en te beleven. We hebben een aantal tips om te doen op een rijtje gezet voor je, zodat je je niet hoeft te vervelen deze zomervakantie.

Scrol snel door naar beneden om de tips te lezen!

Bootje varen
Ga lekker samen met je ouders het water op met een bootje. In Hardenberg zijn er verschillende plekken waar je bootjes kunt huren. Heerlijk genieten van het zomerse weer op het water. En na een dagje varen kunnen jullie natuurlijk ook nog gaan uitrusten bij een van de gezellige terrasjes in Hardenberg.

Save the City app
Beleef Hardenberg, al lopend door de stad, als één escaperoom! Dit kan met de Save the City app. In de app staan vier locaties waar je verschillende puzzels kunt oplossen. Om de puzzels op te lossen moet je naar deze locaties lopen. Je beland bij elke puzzel in een ander tijdperk, waardoor je de stad nog beter leert kennen!

Ga jij samen met je vrienden en ouders op pad en lukt het jullie op de stad Hardenberg te redden? Download de Save the City app gratis in de Appstore of GooglePlay en je kunt meteen op pad!

Voor meer informatie over de Save the City app, klik hier

Kinderroute Joggem
Heb je zin in een avontuur? Ga mee op ontdekking met Joggem! De wandelroute van Joggem is een route van 3,5 kilometer bij het Vechtpark en ondertussen ontdek je meer over het Vechtpark. Kraak jij de code van de kluis? In het bijbehorende routeboekje kun je namelijk de code kraken door meerdere vragen goed te beantwoorden. In de kluis wacht een klein cadeautje! Het routeboekje is te koop bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel.

Ijsje halen
Een ijsje halen is altijd een goed idee en ook nog eens lekker verfrissend! In het centrum van Hardenberg zijn er genoeg plekken waar je een ijsje kunt halen. Smullen maar!

Evenementen
In de zomer zijn er leuke evenement in de stad, wat leuk is om samen met je ouders of vrienden naartoe te gaan! Hieronder staan een aantal events uitgelicht. Je kunt hier een overzicht zien van alle evenementen.  Kom jij langs?

Meet & Greet Buurman & Buurman
Zaterdag 12 augustus kun je in het centrum van Hardenberg genieten van een speciaal evenement: de Meet & Greet met Buurman & Buurman! Van 13.30 tot 16.00 uur heb je de kans om deze geliefde klussende buren persoonlijk te ontmoeten. Kom gezellig langs en maak kennis met Buurman & Buurman, ze staan klaar om met iedereen te knuffelen, handjes te schudden en natuurlijk leuke foto’s te maken! Mis deze unieke gelegenheid niet en noteer de datum alvast in je agenda. 

Formule 1 Event 
Fans van motorsport kunnen het weekend van 26 en 27 augustus opnieuw genieten van een uitdagend en spectaculair programma vol raceactiviteiten. Net als vorig jaar valt het evenement samen met de Dutch Grand Prix op het Circuit Zandvoort en biedt het een totale en interactieve autosport-beleving voor jong én oud. Tijdens het evenement zullen er diverse activiteiten plaatsvinden, zoals racesimulators, een e-kartbaan en een live uitzending van de race in Zandvoort op een groot LED-scherm.

Met een uitdagend programma en leuke activiteiten voor het hele gezin is dit een evenement dat je niet wilt missen dit jaar. Zorg ervoor dat je erbij bent en maak van dit unieke en meest veelzijdige auto(sport)evenement een onvergetelijke ervaring!

Voor meer informatie over het Formule 1 event, klik hier

Kunstroute
Ontdek meer van de kunst en cultuur in Hardenberg en loop de kunstroute! Met de kunstroute leer je meer over alle kunst in de stad. Als je ouders hun telefoon meenemen tijdens het lopen kun je meteen meer informatie lezen over de kunstwerken. De kunstroute is op onze website beschreven:

https://winkelstadhardenberg.nl/kunstroute-hardenberg/

Picknicken in het park
Gezellig samen met je ouders en/of vrienden picknicken in het park is altijd gezellig! In Hardenberg zijn er genoeg winkels waar je je picknick mand kunt gaan vullen en daarna kun je in het park een plekje zoeken om te gaan picknicken. Hoe leuk is dat?

Tip: De beste lekkernijen scoor je via de smaakroute. Bekijk de route hier