Zomer in Hardenberg

Het zomerseizoen is begonnen! In en rond om Hardenberg is er van alles te doen voor iedereen. Wil je lekker actief de natuur in? In deze groene regio vind je de mooiste fiets- en wandelroutes waar je samen de rustgevende omgeving ontdekt. Liever relaxen? Pak een terrasje of geniet van de natuur vanaf het water. Net waar je zin in hebt!

 

Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes
Ook is er deze zomer genoeg leuks te doen voor de kinderen. Trek ze oude schoenen aan, leg de iPads aan de kant en ga samen naar buiten! Zwemmen, het speelbos in of doe een kinderspeurtocht. En natuurlijk is er aan het einde van de dag tijd voor lekker ijsje! Benieuwd naar wat er allemaal te doen is? We hebben hieronder de leukste tips onder elkaar gezet.

1. Kanovaren, suppen of bootje huren
Bij de Vechtfloat kun je genieten van een heerlijk dagje varen op een elektrische boot. Dit kan per twee uur of een hele dag.
Een dagje genieten op het water op een zonnige dag voelt toch echt als vakantie? Uiteraard zijn er in en rondom Hardenberg meerdere plekken waar je een bootje kan huren en lekker kan gaan varen over de Vecht.

2. Vechtpark Hardenberg
Het Vechtpark in Hardenberg is een uniek gebied waar stad en natuur in elkaar overvloeien. Om te genieten van de natuur, lekker te fietsen, te wandelen en een heerlijk hapje te eten en drinken. Bezoek de koppeltuinen met het blote voetenpad of de wildwaterkanobaan en ontdek wat de prachtige Vechtstreek te bieden heeft.

3. Tijd voor een ijsje
Mee naar de stad is deze zomer een feestje. Jouw zomer begint namelijk met een lekker ijsje in de stad. Mango, aardbei of banaan? Welke smaak kies jij? Bij meerdere horeca zaken in Hardenberg kun jij je ijsje scoren. Lekker smikkelen, geniet ervan!

4. Markt op maandag
Even een rondje over de markt slenteren? Vergeet dan niet de markt op maandag te bezoeken. Een markt brengt altijd een gezellige sfeer met zich mee en de markt in Hardenberg al helemaal natuurlijk.

Je kan hier van 08.00 uur tot 13.00 uur verschillende kraampjes vinden en zal vast niet met lege handen thuis komen.

5. Kunstwandelroute & Stadswandeling
Een beetje cultuur snuiven? Dat kan middels de kunstwandelroute en stadswandeling die door Hardenberg gaat. Trek je wandelschoenen aan, neem je camera mee en geniet van de omgeving, de prachtige stad en kunst.

Voor meer info kijk je op: www.visithardenberg.nl/kunstroute/

6. Kinderwandelroute Joggem & de overstroming van de Vecht
Bij De Koppel kun je een leuke wandelroute lopen speciaal voor kinderen. In zo’n 3,5 kilometer leer je meteen nog veel over de overstroming van de Vecht en over het Vechtpark. Heb je goed opgelet? Dan kun je ook nog de code van de kluis kraken, dus…zeker de moeite waard!

7. Leesplezier
Yes! Zes weken vakantie. Weet jij nog niet helemaal wat je in deze vakantie allemaal moet gaan doen? Dan hebben wij een tip voor je. Bij de boekenwinkels in Hardenberg heb je ruime keuze uit verschillende boeken. Van voorleesboeken tot stripboeken en nog zoveel meer. Zo kom jij die lange autoreis en vakantie wel door!

8. Naar de bioscoop
Een dagje wat minder weer? Dan kun je natuurlijk genieten van een film kijken in de bios van Hardenberg. Er draaien super leuke films, kijk voor een actueel overzicht op www.bioshardenberg.nl.