Tips voor de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat weer om de hoek en dat betekent natuurlijk de deur uit! Ga jij naar de bioscoop, lekker shoppen of ga jij een frisse neus halen tijdens een van de wandelroutes? Met deze tips hoef jij je in ieder geval niet te vervelen.

1. Bioscoop

Een regenachtige dag? Niet getreurd! Ga lekker met je gezin of met je vrienden naar de bioscoop. Ga jij voor popcorn of nacho’s?

2. Zwembad

Een dagje recreatief zwemmen bij zwembad de Slag is altijd leuk, voor slechts €4,10 ben jij de gehele dag voorzien van een sportieve activiteit. Voor de echte feestbeesten is er elke vrijdagavond discozwemmen.

3. Kinderroute Joggem en de overstroming van de Vecht

Trek je wandelschoenen aan en ga er samen met je kids op uit! Joggem en de overstroming van de Vecht is een wandelroute van 3,5 kilometer. Tijdens deze route ontdek je meer over het Vechtpark. Door in het routeboekje meerdere vragen goed te beantwoorden, kun je de code kraken om de kluis te openen! Hierin wacht een klein cadeautje.

Het routeboekje is voor 1,50 euro te koop bij De Koppel.

4. Een stukje wandelen

Wil je een frisse neus halen? Kies dan voor één van de vele wandelroutes. Met de kunstroute maak je kennis met alle kunst in Hardenberg. Als je je telefoon erbij houdt kan je meteen meer informatie over de kunstwerken lezen. Lekker in beweging en cultuur snuiven! De kunstroute door Hardenberg vind je hier:  www.winkelstadhardenberg.nl/kunstroute

5. Shoppen en naar de markt
In Winkelstad Hardenberg zijn er leuke winkels om lekker te shoppen. Met trendy modewinkels, speciaalzaken en praktische winkels is er in ieder geval genoeg keuze. Op de maandagochtend van 08:00 uur tot 13:00 uur vindt de wekelijkse markt plaats. Perfect om te combineren met een middagje shoppen dus!

 

6. Een koffietje doen of lekker uiteten

Met talloze restaurants heb je in Hardenberg genoeg keuze om lekker ergens een bakje koffie of thee te drinken of om ergens een hapje te gaan eten. De chefs in Hardenberg staan klaar om een lekkere maaltijd te bereiden.

Voor de leukste en lekkerste horecagelegenheden in Hardenberg klik je op deze link: https://winkelstadhardenberg.nl/horeca/

7. Theater

Naast de bioscoop heeft Hardenberg ook een prachtig theater. De theatervoorstellingen die nu spelen vind je via deze link http://winkelstadhardenberg.nl/overzicht/?cat=evenementen

8. Save the City app

Terwijl je zelf door de stad loopt word je door de app meegenomen op een spannende tijdsreis. Ga jij samen met je vrienden de stad Hardenberg redden? Met de app beleef je Hardenberg als één grote escaperoom.

In de app kan je vier locaties aanklikken waar je vervolgens spannende puzzels kunt doen. Je moet dan ook echt naar die locaties toelopen om de puzzels te kunnen oplossen. Bij elke puzzel beland je in een ander tijdperk. Zo leer je de stad op een hele andere manier kennen.

Download de gratis app in de Appstore of GooglePlay en je kunt meteen op pad!  DOWNLOAD DE GRATIS APP & RED HARDENBERG! – Winkelstad Hardenberg

9. Toch thuis blijven?

Na al deze leuke tips kunnen we het ons haast niet voorstellen dat je thuis wil blijven. Maar als je er toch voor kiest om thuis te blijven is het altijd leuk (en lekker) om wat te gaan bakken. Bij het Streekhuus vind je alle streekproducten uit de omgeving Hardenberg. Een team van enthousiaste meiden staat klaar om je alles te vertellen over deze ambachtelijke producten. Ook voor de niet-bakkers onder ons hebben zij de lekkerste nootjes, kaas, koeken, snoep en vele andere lekkernijen.