17 februari 2022

Vacature Evenementen Coördinator

Vanaf 2022 promoten SHP en Stichting Centrummanagement Stad Hardenberg samen Winkelstad Hardenberg. Al jaren streven beide organisatie voor een levendig en bruisend aanbod van activiteiten en evenementen. De wens was er al langer om als één organisatie verder te gaan. Door deze constructie staan we sterk voor de toekomst en helemaal met het oog op de komende periode, waarbij de maatregelen worden losgelaten en er weer evenementen mogelijk zijn.

Door één organisatie te vormen zijn de lijnen nog korter en wordt de samenwerking versterkt. De samenvoeging betekent dat er een werkgroep Hardenberg Promotie ontstaat met een duidelijk jaarprogramma waaruit wordt gewerkt. Er komt hiervoor één aanspreekpunt; de evenementencoördinator. Deze functie is momenteel vacant.

Het centrum van Hardenberg heeft alle kracht en potentie om mooi te blijven kleuren en om een sterke centrumfunctie te blijven vervullen. Het promoten van Hardenberg en zorgdragen voor een levendig en bruisend aanbod van activiteiten blijft prioriteit. Iets waartoe zowel de Stichting Hardenberg Promotie (SHP) alsook de Stichting Centrummanagement Stad Hardenberg (SCSH) zich al jaren maximaal inzetten. Daar waar SHP zich met name richtte op de grootschalige evenementen met een (boven-)regionale uitstraling draagt SCSH juist zorg voor kleinschaligere evenementen in het centrum van Hardenberg, dé winkelstad aan de Vecht.

De wens om op termijn tot één slagvaardige en solide organisatie te komen is door de corona omstandigheden in een versnelling gekomen. De uitkomst hiervan heeft geleid tot de samenvoeging van de promotiestichting met SCSH. Deze werkgroep ‘Hardenberg Promotie’ zal naast het zelf opzetten van grootschalige evenementen ook een inspiratiebron zijn voor zowel huidige als nieuwe evenementen.

Hierbij ook de functieomschrijving van evenementen coördinator. 

Winkelstad Hardenberg zoekt evenementencoördinator

Uren in overleg, maar ongeveer 10-12 uur per week

Winkelstad Hardenberg bruist! Het is dé plek waar (normaal) veel activiteiten en evenementen plaatsvinden. Om deze activiteiten en evenementen tot in de puntjes te organiseren is de Winkelstad Hardenberg op zoek naar een coördinator.

Ben jij diegene die ad hoc kan schakelen, proactief de taken oppakt, maar ook een brede blik op de ontwikkeling op het evenementen in Winkelstad Hardenberg? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen? Samen met de werkgroep van Stichting Centrummanagement Stad Hardenberg zorg je dat partijen weten waar ze terecht kunnen met al hun vragen. Je zorgt dat randvoorwaarden voor evenementen kloppen, in beeld zijn en blijven en je hebt oog voor de vrijwillige organisaties en stichtingen. Je weet als geen ander evenementen strak neer te zetten. Je bent samen met de werkgroep verantwoordelijk voor evenementen en je stuurt aan op verbetering waar mogelijk. Je hebt oog voor variatie, diversiteit, bewoners, ondernemers en bezoekers. Samen geef je invulling aan de nieuwe impuls van het aantrekken van (nieuwe) evenementen naar de stad.

Taakomschrijving:

•         Initieert, inspireert, coördineert en organiseert (nieuwe) evenementen in de stad. 

•         verzorgt de noodzakelijke facilitaire zaken rondom een evenement zoals veiligheid, vergunning, afstemming, commissies en vrijwilligers.

•         verzorgt de evaluaties en verantwoording van de verschillende evenementen.

Functie-eisen:

•         ervaring met bovengenoemde werkzaamheden.

•         opleiding in de evenementensector op MBO+ of HBO niveau.

•         goede communicatieve vaardigheden.

Sollicitaties kun je richten aan het bestuur van de Stichting Centrummanagement Stad Hardenberg via mailadres [email protected] . Het is een functie op basis van inhuur voor een periode van 1 jaar. Interesse? Dan ontvangen we graag voor 1 maart een reactie.