Streekrecept: Vechtdal Stoofpeertjes

Tip voor de winterdagen: Kook een lekker streekrecept! Hieronder staat een heerlijk streekrecept van de Vechtdal Stoofpeertjes. Een gerecht dat perfect past bij de tijd van het jaar. Op de website van Vechtdal Overrijssel staan nog meer heerlijke streekrecepten! Bekijk deze hier

Streekrecept Vechtdal Stoofpeertjes

Ingrediënten:

  • 4 gieser wildeman stoofpeertjes
  • 200 gram suiker
  • 200 ml rode wijn
  • 150 ml rode port
  • 1 sinaasappel
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 1 el maïzena
Stappen:
  1. Schil de peertjes en laat het steeltje eraan zitten.
  2. Verwijder het klokhuis vanaf de onderkant met een (parisienne)boor.
  3. Zet de peertjes in een pan en voeg de suiker, wijn, port, sinaasappelschil, kruidnagel, kaneelstokje en de steranijs toe.
  4. Halveer de sinaasappel en knijp het sap eruit en voeg het sap toe aan de peertjes.
  5. Breng de peertjes aan de kook en kook ze op laag vuur in circa 30 minuten gaar.
  6. Haal de peertjes uit het vocht en breng het vocht opnieuw aan de kook.
  7. Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer de maïzena door het perenvocht.
  8. Kook het vocht circa 5 minuten en haal de pan van het vuur.
  9. Zet de peertjes in het vocht en laat ze afkoelen.

Veel succes en eetsmakelijk!