Recept: Verfrissende ijskoffie
De zomer is officieel voorbij, maar de nazomerse temperaturen vragen nog om afkoeling. Wat is een betere manier om af te koelen dan met een verfrissende ijskoffie? Met dit eenvoudige recept kun je thuis genieten van de smaken van je favoriete koffiebar. Laten we beginnen! ☕
Ingrediënten
- 50 ml sterke koffie
- 75 ml (volle) melk
- Ijsklontjes
- 1 eetlepel siroop met smaak naar wens (optioneel)
Benodigdheden
- Melkopschuimer (optioneel)
Bereidingswijze
Stap 1
Begin met een glas dat voor driekwart gevuld is met ijsblokjes. Je kunt de melk opschuimen als je dat lekker vindt, maar het hoeft niet.
Stap 2
Schenk de koffie over het ijs. Het maakt niet uit of de koffie warm of koud is. Doe er naar smaak karamelsiroop of een lepel suiker bij en meng het goed.
Stap 3
Schenk de (opgeklopte) melk er bovenop en geniet meteen van je ijskoffie.
Stap 4
Als je een extra sterke koffiesmaak wilt, kun je van tevoren ijsblokjes maken van koffie en die gebruiken in plaats van waterijsblokjes.
Stap 5
Voor een plantaardige variant kun je plantaardige melk gebruiken, zoals sojamelk, amandelmelk of havermelk.
Stap 6
Voor een extra romig effect kun je ook nog slagroom toevoegen.
Klaar om te genieten! Koel lekker af deze nazomer en kom ook eens langs in Winkelstad Hardenberg om te genieten op de terrasjes van de heerlijke ijskoffies en andere lekkernijen die gemaakt worden.