Recept: Oranje Muffins 🧡👑

Het is voorjaar in Hardenberg en Koningsdag staat voor de deur! Wat is er nu beter dan het vieren van deze feestelijke periode met zelfgebakken lekkernijen? Laten we samen de keuken induiken en heerlijke oranje muffins bakken. Doe je ook mee? 🧁 Het is een geweldige manier om samen te genieten van het voorjaar. En laten we eerlijk zijn, het stiekem snoepen van het beslag maakt het bakken alleen maar leuker, toch?

Doe je schort om en duik in de keuken voor wat heerlijke zelfgemaakte oranje muffins met een heerlijke topping! 🧑🏼‍🍳

 


Ingrediënten Muffins:

  • 250 g bloem
  • 100 g suiker
  • 10 g bakpoeder
  • 2.5 g baking soda
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 180 ml sinaasappelsap
  • 60 ml gesmolten boter
  • 15 ml sinaasappelrasp
  • Oranje kleurstof (optioneel)
  • Poedersuiker

Voor de topping:

  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 300 g poedersuiker
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • Oranje kleurstof (optioneel)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en leg papieren vormpjes in een muffinbakvorm.
  2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout.
  3. Klop in een aparte kom het ei lichtjes op. Voeg vervolgens het sinaasappelsap, gesmolten boter en sinaasappelrasp toe en meng goed.
  4. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en roer voorzichtig tot alles netjes gemengd is. Voeg eventueel een paar druppels oranje kleurstof toe om de muffins een heldere oranje kleur te geven.
  5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes en vul ze ongeveer tweederde vol.
  6. Zet de muffins in de voorverwarmde oven en bak ze 15-20 minuten. (TIP: Als je wilt checken of de muffins goed gebakken zijn, kun je een tandenstoker in het midden steken, als deze er schoon uitkomt zijn de muffins klaar!)
  7. Laat de muffins iets afkoelen in de bakvorm voordat je ze op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
  8. Voor de bijpassende topping gaan we een heerlijke botercrème maken! Klop de boter met een mixer tot het licht en luchtig is, ongeveer 2-3 minuten
  9. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix op een lage snelheid tot alles goed gemengd is.
  10. Voeg het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe. Mix tot de topping glad en romig is. Wil je het wat meer oranje? Dan kun je een paar druppels oranje kleurstof toevoegen.
  11. Als de muffins zijn afgekoeld, smeer je de lekkere botercrème topping erop. Dit kan met een spatel, een spuitzak met een spuitmondje, of gewoon een lepel.
  12. strooi eventueel wat extra sinaasappelrasp over de topping heen als je dit lekker vindt!

Zo! Dat was ‘m alweer. Tijd voor een beloning 💪🏼

Aanvallen maar 🥳

Eetsmakelijk! 🤩