Plan je bezoek

Ben je van plan een bezoekje te brengen aan Winkelstad Hardenberg? Op deze pagina vind je alle praktische informatie voor jouw bezoek. Van de openingstijden tot parkeermogelijkheden en openbare toiletten. Wil je persoonlijk advies over alles wat er te doen is in onze stad? Dan kun je ook terecht bij het Informatiepunt Hardenberg! Zij helpen je graag verder.

Openingstijden in Winkelstad Hardenberg
De winkels in Winkelstad Hardenberg zijn iedere maandag tot en met zaterdag geopend. Elke donderdag is het koopavond, waarbij de winkels tot 21.00 uur geopend zijn. Ook is er iedere maandag een weekmarkt van 08.00 – 13.00 uur, waarbij verschillende standhouders voor je klaar staan met verse en ambachtelijke producten. Regelmatig worden er koopzondagen gehouden van 13.00 – 17.00 uur. Kom dus gezellig doordeweeks of in het weekend winkelen in het centrum van Hardenberg!

Openingstijden winkels in Hardenberg
Maandag                            09:00 – 18:00
Dinsdag                             09:00 – 18:00
Woensdag                          09:00 – 18:00
Donderdag                         09:00 – 21:00
Vrijdag                               09:00 – 18:00
Zaterdag                            09:00 – 17:00
Zondag                              Gesloten

De bovengenoemde tijden zijn indicatief, wat inhoudt dat er afwijkende openingstijden mogelijk zijn. Wil je de specifieke openingstijden van een winkel weten? Kijk dan hier om de openingstijden per winkel te bekijken.

Koopzondagen 2023
Iedere week is het 6 dagen genieten in Winkelstad Hardenberg. Naast de koopavonden op donderdag en de maandagochtend markt, hebben we een aantal koopzondagen per jaar. Lekker struinen door de winkelstraat, je inkopen doen bij de vele winkels of een lekker terrasje pakken, het kan tijdens koopzondag allemaal. De winkels zijn geopend van 13.00 – 17.00 uur dus kom lekker shoppen! En de restaurants en terrassen zijn natuurlijk nog langer geopend.

Hieronder vind je een overzicht van alle koopzondagen die in 2023 nog plaatsvinden:

Data koopzondagen
Zondag 30 april 2023
Zondag 6 augustus 2023
Zondag 20 augustus 2023

Bereikbaarheid

Auto
Zwolle: wil je Hardenberg bezoeken vanuit Zwolle? Neem dan vanaf de A28 afrit 21 afslag Ommen naar de N340. Via de N36 en N34 kom je uit in Hardenberg.

Groningen/Assen/Hoogeveen: reis via de A28 totdat de weg voorbij Hoogeveen overgaat in de N48. Hierna kun je de Coevorderstraat/N377 en N343 volgen tot aan Hardenberg.

Enschede/Almelo/Hengelo: volg de N36 (richting Vriezenveel) of de N343 (Tubbergen) tot aan Hardenberg.

Openbaar vervoer
Hardenberg is goed te bereiken met de trein en ligt aan de treinverbinding tussen Zwolle en Emmen. Op doordeweekse dagen vertrekken iedere half uur treinen en in de spits (’s ochtends en s’middags) rijdt er tussen Zwolle, Hardenberg en Emmen zelfs iedere kwartier een trein. Voor de actuele reistijden kun je terecht op www.ns.nl. Vanaf het station rijden er ieder uur verschillende bussen, waarmee je gemakkelijk in het centrum kan komen (Keolis RRReis 30, 598 en 597).

Parkeren
Ben je van plan om met de auto naar Winkelstad Hardenberg te komen? Hardenberg is goed met de auto te bereiken. In en rondom het centrum van Hardenberg zijn meerdere parkeermogelijkheden. Zodra je het centrum binnenrijdt, zie je op de digitale borden direct waar de parkeerplaatsen zijn en of er plek is. De belangrijkste parkeerplekken zijn:

  • Parkeergarage Centrum/Gemeentehuis (Stephanuspark 1)
  • Parkeergarage Centrum/LOC (Parkweg 1)
  • Parkeerterrein Van Wevelinckhovenplein
  • Parkeerterrein Centrum/Theater (Gedempte Haven 8)

Deze parkeerplekken zijn 7 dagen per week geopend, waar 24 uur per dag in- en uit kan worden gereden.

Tarieven parkeren
Het tarief is overal € 1,15 per uur. Je betaalt per minuut. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. En op donderdag ook van 18.00-21.00 uur. Buiten deze uren is parkeren gratis. Wil je langer en gratis parkeren? Parkeer dan bij de brandweer aan de Europaweg of op de parkeerplaatsen aan de Parkweg

Parkeergarage Centrum/Gemeentehuis
Elke dag eerste drie uur gratis, daarna normaal tarief. Dagprijs €5,-

Parkeergarage Centrum/LOC:
1e drie uur gratis op zaterdag, daarna normaal tarief. Dagprijs €5,-

Parkeren op straat
Vooraf betalen met pin of achteraf betalen met parkeerapp.

Parkeren achter de slagboom
Achteraf betalen met contant geld, pin of parkeerapp.

 

Fietsenstalling
Kom je naar Winkelstad Hardenberg met de fiets of e-bike? Ook voor fietsers hebben we verschillende plekken waar jouw fiets veilig en gratis kan staan tijdens het winkelen. Bij het station staat een beveiligde fietsenstalling, waar jij jouw fiets veilig kan neerzetten. Wil je jouw e-bike tijdens het winkelen of terrassen opladen? Bij Brasserie de Markt staat een oplaadpunt voor jouw elektrische fiets. En wil je een OV fiets huren? Op het station in Hardenberg kun je een gemakkelijk gebruik maken van een OV-fiets. Deze vind je achterin de stalling.

Openbare toiletten
Moet je tijdens het winkelen naar het toilet? Dan kun je in het centrum van Hardenberg bij onderstaand toilet terecht.

  • Openbaar toilet HEMA Hardenberg: de Marktstraat

Mocht je onderweg richting het centrum naar het toilet moeten, dan kun je in Hardenberg ook nog terecht bij de volgende openbare toiletten:

  • Openbaar toilet tankstation Hardenberg: J.C. Kellerlaan 18
  • Openbaar toilet McDonald’s Hardenberg: Stelling 2
  • Openbaar toilet Shell Hardenberg: Haardijk 3