20 april 2023

Meivakantie! Leuke Hardenbergse tips op een rijtje

De meivakantie komt er weer aan! In Hardenberg is er genoeg leuks te doen en hoef je je niet te vervelen. We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet.

Smaakroute

Ontdek de verschillende keukens in stad Hardenberg met de smaakroute! Tijdens de smaakroute van Hardenberg nemen we je graag mee op pad langs verschillende knusse plekjes en adresjes die je graag meer over hun specialiteiten vertellen. Natuurlijk kun je de specialiteiten ook kopen en proeven!

Bekijk de smaakroute hier.

Cultuur

Kom cultuur snuiven in Hardenberg! Bekijk bijvoorbeeld het herdenkingsmonument ‘verlies, verdriet, verzet, vrijheid’, die geplaatst is op het Oosteinde nabij het gemeentehuis. Het beeld toont vier personen die de essentie van de Tweede Wereldoorlog uitbeelden, namelijk verlies, verdriet, verzet en vrijheid. Het monument is 65 jaar na de bevrijding van Hardenberg onthuld. Op de bronzen plaquette van het monument staan de namen van 90 slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog uit Hardenberg vermeld.

Je kunt ook nog De Klepperman bekijken. In het centrum van Hardenberg, op het pleintje in de Voorstraat, staat het beeld De Klepperman. Het is een geboetseerd kunstwerk gemaakt door de plaatselijke kunstenaar Jan Oosting in 1983. Het uitgangspunt voor dit beeld is een oude foto van Jan Willem Schutte, die van 1918 tot 1933 de ronde deed als laatste ‘echte’ nachtwaker van Stad-Hardenberg. De klepperman waakte er ’s nachts voor dat mensen zich aan de regels hielden en fungeerde als brandwacht en stadsomroeper.

Op het Wilhelminaplein, vlak bij de Stephanuskerk, staat het bronzen beeld Aaltje Kraak. Op 8 mei 1708 veroorzaakte Aaltje Kraak ongewild de grote brand in Hardenberg en werd het stadje volledig in as gelegd. Het beeld van Aaltje Kraak werd op 8 mei 2012 onthuld en het beeld is gemaakt door kunstenares Geke Dijkhuis uit Hardenberg. Het beeld is geschonken aan de samenleving en de gemeente door de stichting 650 jaar Hardenberg.

Wandeling

Maak een mooie wandeling in het voorjaarszonnetje. De bomen en struiken staan prachtig in de bloei en hier kun je van genieten tijdens de wandeling. Je kunt bijvoorbeeld naar het hertenparkje bij het Vechtpark gaan, naar de Oldemeijer of loop de Collendoorn route: een natuurgebied op een vuilnisbelt.

Je kunt ook met de kids op pad gaan tijdens de kinderroute Joggem en de overstroming van de Vecht. Lees hier meer over de route van Joggem.

Daarnaast is een stadswandeling ook altijd leuk!

Zwemmen

Een dagje recreatief zwemmen bij zwembad de Slag is altijd een goed idee! Op vrijdagavond is er discozwemmen voor de feestbeesten.

Bioscoop of theater

Is het weer wat minder, maar wil je er toch op uit? Of heb je gewoon zin in een activiteit die binnen is? Dan is een voorstelling bij het theater of een film kijken in de bios een leuk idee!

Op de website van Theater de Voorveghter kun je het programma van de voorstellingen bekijken: https://www.voorveghter.nl/.

Op de website van Bios Hardenberg kun je bekijken welke films er draaien en op welke tijden: https://www.bioshardenberg.nl/

Save the City app

Heb je de Save the City app nog niet gespeeld? Dan is de meivakantie een leuk moment om dit eens te gaan doen! Beleef Hardenberg als één escaperoom en ga op ontdekkingsreis terwijl je door de stad Hardenberg loopt.

Lees hier meer over de Save the City app.

Naar het terras of een High Tea

Wil je even lekker bijkletsen of genieten van het mooie weer? Dan is heerlijk vertoeven op het terras een goed idee! In Hardenberg zijn er genoeg horecagelegenheden die voor je klaar staan!

Daarnaast kun je tijdens een High Tea ook gezellig bijkletsen onder het genot van lekkere hapjes en verschillende soorten thee.

Kortom: je kunt gewoon in Hardenberg veel leuks doen tijdens de vakantie! Fijne meivakantie en veel plezier.