Lente recept: aspergesoep

Niets is zo heerlijk als een warme kom soep op een frisse lentedag. En wat is er nu meer lenteproof dan een romige aspergesoep?
In het Vechtdal, ingeklemd tussen de aspergegebieden van Salland en Twente, vind je diverse boeren die heerlijke asperges verbouwen. Met dit streekproduct kun je een heerlijke aspergesoep maken die perfect is voor het voorjaar. Serveer met een stukje brood en je hebt een heerlijke lunch of lichte avondmaaltijd. Benieuwd naar dit streek recept? Lees dan verder!

Het witte goud op je bord. Wat heb je allemaal nodig?

Ingrediënten:

500 gram witte asperges

1 ui

1 teentje knoflook

1 liter kippen- of groentebouillon

125 ml slagroom

2 eetlepels bloem

2 eetlepels boter

1 takje peterselie

Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde eraf. Snijd de asperges in kleine stukjes.
  2. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in de boter tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de bloem toe en bak al roerend mee voor 1 minuut.
  4. Voeg de aspergestukjes en bouillon toe en laat het geheel 15-20 minuten zachtjes koken, tot de asperges gaar zijn.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  6. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog even opwarmen op laag vuur.
  7. Serveer de soep in een kom en garneer met wat gehakte peterselie.