13 februari 2023

Lancering Save the City Hardenberg app!

Op donderdag 2 februari lanceerde wethouder Martijn Breukelman de Save the City Hardenberg app. Met de Save the City app beleef je Hardenberg als één grote escaperoom. Al lopend met je telefoon in je hand, door de straten van het centrum van Hardenberg, kan je een spannend avontuur beleven. In het avontuur komen onder andere Aaltje Kraak, De Klepperman en de eeuwige strijd met het water aan bod en maak je een reis door de tijd.

De app is leuk om met vrienden te spelen, maar ook als gezin of met je partner. Op verschillende locaties in het centrum ga je puzzelen en leer je spelenderwijs meer over de geschiedenis van Hardenberg. Zo wandel je niet alleen door stad, maar ook door de tijd. “Deze zomer hebben al honderden mensen de app gedownload en gespeeld”, aldus centrummanager Leone Wiersma. “De app is in het najaar door 15 studenten van het Alfa College Hardenberg gespeeld en getest op eventuele verbeteringen. De kleine verbetertips die hieruit volgden zijn meegenomen en aangepast in de app. Nu is het tijd voor de lancering.” Donderdag 2 februari verrichte wethouder Martijn Breukelman de openingshandeling in het Informatiepunt regio Hardenberg.

Hardenberg in rijtje van Amsterdam en Dordrecht
De makers van de app zijn een viertal jonge ondernemers en ontwikkelden al voor Amsterdam en Dordrecht een soortgelijke app. Wat voor hun begon als hobby, apps bouwen en puzzels maken, ontwikkelde door tot een leuk bedrijf mede door de samenwerkingen met deze steden. “Wij vonden het ontzettend leuk om de vraag te krijgen vanuit Hardenberg”, aldus Stanley Kelder. “Hardenberg is natuurlijk wat kleiner dan andere steden, maar dat maakt haar geschiedenis niet minder rijk. Wij hopen dat het gelukt is om de geschiedenisverhalen van Hardenberg weer tot leven te wekken. Als gebruiker ga je onder andere ontdekken, hoe het was om op het Wilhelminaplein rond te lopen van 1227 tot 1939 tot nu.”

De app is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hardenberg en de provincie Overijsel en is onderdeel van het actieplan voor het centrum, waar gezamenlijk Hardenberg nog aantrekkelijker wordt gemaakt.

De Save the City Hardenberg app is te downloaden als SAVE HARDENBERG in de Appstore en Google Playstore.