Kerstvakantietips

Weer of geen weer, deze kerstvakantie zijn er in Hardenberg een paar leuke activiteiten en tips. Mak een wandeling bij het Vechtpark, ontdek Aaltje kraak met een app, shop till you drop of waag een rondje op de ijsbaan.  De keuze is helemaal aan jullie. Wat gaan jullie doen?

1. Shop till you drop

In Winkelstad Hardenberg is het leuk shoppen! De stad ligt middenin het groene Vechtdal en heeft alles wat je nodig hebt. In de vele trendy winkels, leuke speciaalzaken en  praktische winkels kan je in Hardenberg goed slagen! Met de gezellig sfeerverlichting overal in het centrum. Dus kom een dagje shoppen in de kerstvakantie en ontdek Hardenberg.

2. Kunstwandelroute

Benieuwd naar alle kunst in Hardenberg? Loop eens mee met de kunstwandelroute, daar kom je
alle kunst tegen! Deze route is te downloaden via www.winkelstadhardenberg.nl/kunstroute

3. Koffie met wat lekkers

Hardenberg barst van de leuke plekken om even lekker te pauzeren onder het genot van een goede kop koffie met iets lekkers. Op www.winkelstadhardenberg.nl/horeca zie je een overzicht.

4. Historisch stadwandeling

Hardenberg heeft geen zichtbaar rijk verleden, maar toch is er veel te vertellen over de historie van Hardenberg. Wil je een stadswandeling met gids maken? Dit kan het hele jaar door op afspraak. Museum ‘t Stadhuus, Voorstraat 34, e-mail: [email protected] of tel. 06-15379224.

5. Hardenbergse Hebbedingetje
In het Informatiepunt regio Hardenberg vind je leuke Hardenbergse Hebbedingetjes, van nostalgisch tot praktische hebbedingen. Ga eens langs bij de Gedempte Haven en bekijk of er iets leuks voor je tussen zit. Souvenirs zijn niet alleen voor bezoekers, maar juist voor de trotste inwoners ook erg leuk.

6. Watertanden of likkebaarden

Culinaire hoogstandjes, snelle hap of een lekker broodje voor tussen de middag. Hardenberg heeft een groot aanbod aan restaurants en lunchrooms. www.winkelstadhardenberg.nl/horeca

7. Red de stad

Terwijl je zelf (in het echt) door de stad loopt, wordt je meegenomen op een spannende tijdreis. Kun jij samen je vrienden Hardenberg beschermen? Met de Save the City APP beleef je Hardenberg als één grote escape room. Met je mobiel in de hand beleef je een spannend avontuur waarbij je door de tijd reist. Op verschillende locaties leer je meer over de geschiedenis van Hardenberg, van Aaltje Kraak, De Klepperman tot de eeuwige strijd met het water.

In de app kun je in de kaart van Hardenberg vier locaties aanklikken waar je spannende puzzels kunt doen. Je moet echt naar die locaties toe lopen om de puzzels op te kunnen lossen! Bij elke locatie en elke puzzel beland je in een andere tijdperk. Zo ontdek je hoe die verschrikkelijke brand heeft plaatsgevonden, wie de Klepperman was, hoe de stad wordt beschermd tegen het water en hoe Hardenberg tot ver in de toekomst met het water blijft samenleven.

Download de gratis app in de Appstore of GooglePlay en je kunt meteen op pad!  DOWNLOAD DE GRATIS APP & RED HARDENBERG! – Winkelstad Hardenberg

8. IJsbaan

Van nog t/m 30 december staat de ijsbaan in Hardenberg! Een winterse beleving voor jong en oud. De openingstijden van de ijsbaan staan www.winkelstadhardenberg.nl/ijsbaan . Mocht je niet in het bezit zijn van schaatsen, dan kun je schaatsen huren voor €2,50 bij de schaatsbaan. Heb jij je schaatstalent nog in je? Kom gezellig langs!

9.Geniet van een film of voorstelling
Is het een dag wat slechter weer? Bezoek de bioscoop of theater de Voorveghter in Hardenberg. www.bioshardenberg.nl | www.voorveghter.nl

10. Joggem Kinderwandelroute 3,5 km

Joggem is een kinderwandelroute van 3,5 kilometer die gaat over de overstroming van de Vecht. Tij dens deze route ontdek je meer over het Vechtpark. Door in het routeboekje meerdere vragen goed te beantwoorden, kun je de code kraken om de kluis te openen! Hierin wacht een klein cadeautje. Het boekje is te koop bij De Koppel.