Smaakroute – Smakelijk en ambachtelijk genieten!

Onze stad heeft verschillende keukens om te ontdekken en vele smaken om te proeven. Tijdens de smaakroute van Hardenberg nemen we je graag mee op pad langs verschillende knusse plekjes en adresjes die je graag meer over hun specialiteiten vertellen. Natuurlijk kun je de specialiteiten ook kopen en proeven! Onze lokale ambachtslieden werken met producten samengesteld op Vechtdalse bodem en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. 

Een gemiddelde maaltijd legt op dit moment ongeveer 30.000 km af voordat het op het bord ligt. Winkelstad Hardenberg daagt je uit om het maar in 4km te doen! Benieuwd naar de wandelroute langs de heerlijkste adresjes in Hardenberg? Beginnend in het centrum.  De deelnemende ambachten van de smaakroute wensen je veel wandel- en beleefplezier!

1. Bij Het Streekhuus komt alles uit de buurt (Voorstraat 16)

‘’Met streekproducten kom je dichterbij!’’ De eerste stop van de smaakroute is Het Streekhuus in het sfeervolle winkelpand aan de Voorstraat 16 midden in het centrum van Hardenberg. Er wordt in de winkel gekokkereld en je kunt er proeven wat Hardenberg en omstreken te bieden heeft. Of het nu vlees is, of jams en sappen, onbespoten groente, noten of fruit, kaas, zuivel of ijs, bieren en wijnen en diverse koeken en snoep. Je gaat hier goed gevuld met houdbare streekproducten mee naar huis!

2. Van grond tot mond bij Slagerij Hoff (Admiraal Helfrichstraat 121)

De streekproducten gaan niet alleen over smaak. Van grond tot mond willen we de herkomst van ons eten laten zien. Niet alleen het verhaal van onze bakkers en telers, maar ook van de slagers mogen worden verteld. Bij Slagerij Hoff hebben ze zicht en grip op het gehele productieproces en daarom garanderen ze de beste kwaliteit vlees op je bord. Probeer eens een bavette of een brisket van de Blonde d’Aquitaine, hun favoriete koeienras. Natuurlijk zijn er ook de meer gangbare stukken vlees te verkrijgen. Ook kun je hier heerlijke salades en stokbrood meenemen. Alleen het drinken, daarvoor moet je toch ergens anders zijn…

 

3.  De volgende stop is dan ook Olivier Wijnhandel & Slijterij (Marktstraat 3a)

Iedereen kan een biertje verkopen, maar als het om speciaalbier gaat, weet Eric van Olivier Wijnhandel & Slijterij precies waar hij het over heeft. Met meer dan driehonderd speciaalbiertjes op de plank, mag hij zichzelf met recht speciaalbier-specialist noemen. Naast de smakelijke speciaalbiertjes, adviseert hij je ook graag over goede wijnen of een fles likeur. Het assortiment is zeker niet standaard en dat maakt de wijnhandel aan de Marktstraat tot een geliefde plek voor wijnliefhebbers en speciaalbierdrinkers en het derde adresje van de smaakroute!

4. Weg met een goedgevulde tas bij het Kaaskeldertje & Visgilde (Smederijstraat )

Terwijl je op je gemak even rondkijkt bij het Kaaskeldertje, neemt Jan ondertussen de tijd om je te laten proeven van zijn (h)eerlijke producten. Wedden dat je met een goedgevulde tas thuiskomt? Want zeg nou zelf: dat speciaalbiertje smaakt nóg lekkerder als hij vergezeld wordt door een schaaltje zachte knoflookolijfjes en een handvol vers gebrande nootjes. Bij de buren van ’t Visgilde kun je nog heerlijke visgerechten scoren.  Vis en Wijn zijn natuurlijk ook een beproefde combinatie! Na het aandoen van dit straatje, smul je gegarandeerd.

 

5. Proef het ambacht bij Banketbakkerij De Rokermolen (Admiraal Helfrichstraat 5)

Al jaren lang maakt De Rokermolen haar klanten vrolijk met hun PUUR broden met meel van hun eigen molen! Dit zorgt voor een unieke smaak en beleving. Dit is dan ook het vijfde adresje van de smaakroute. Door alles ambachtelijk te bereiden houd het assortiment van De Rokermolen zijn ware kracht. Hier moet je écht even stoppen om iets te smullen mee te nemen! (Let op! Zij zijn open van donderdag t/m zaterdag)

6. Scoor een nagerechtje bij Toscana IJssalon & Chocolaterie

Met alle dit lekkers wat je al onderweg hebt kunnen bewonderen. Kan een ambachtelijk ijsje niet missen. Bij Toscana Chocolaterie zie je een ruime keuze aan chocolade, van kleine bonbon tot bijzondere repen. Het is niet alleen een lust voor het oog…

Eindbestemming restaurants in Hardenberg

Het centrum van Hardenberg heeft heerlijke restaurants waar je ook alle gerechten kunt proeven. Geniet hier van een kopje koffie één van de leuke terrasjes (in de zomer), smul van een ambachtelijk gerechten of laat je culinair verwennen.

Met tas op pad langs alle Hardenbergse adresjes en streekproducten, dat is een écht exclusief kijkje in de keuken! Terwijl jij van de ene culinaire verrassing in de andere valt, vertellen onze ambachtslieden je graag gepassioneerd over hun verhaal en producten. Alles komt aan bod!