Recept: Herfstige Pompoensoep

De herfst is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om te genieten van heerlijke seizoensgebonden gerechten. Wat is er nu meer herfstig dan een kom warme, romige pompoensoep? Met dit eenvoudige recept kun je thuis genieten van de smaken van het seizoen. Laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 (gehakt) ui
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 kopjes groentebouillon
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Optioneel: room, crème fraîche of yoghurt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Verhit en begin: Plaats een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg de gehakte ui toe en bak tot deze zacht en glazig is.
  2. Voeg de gehakte knoflook toe aan de pan en bak nog een minuutje, tot de knoflook heerlijk geurig is.
  3. Voeg de pompoen toe: Tijd om de ster van de show toe te4 voegen: de blokjes pompoen. Roer goed om de ui en knoflook te mengen met de pompoen.
  4. Kruiden en Bouillon: Voeg de gemalen komijn, kaneel en nootmuskaat toe aan de pompoen. Roer goed om de kruiden gelijkmatig te verdelen. Giet vervolgens de groentebouillon over de groenten tot ze net ondergedompeld zijn. Breng aan de kook.
  5. Zacht Suddedren: Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de magie gebeuren. Laat de pompoen zacht sudderen, dit duurt meestal zo’n 20-25 minuten.
  6. Pureer de Magie: Haal je staafmixer tevoorschijn en pureer de soep tot een zijdezachte concistentie. Als je geen staafmixer hebt, kun je ook voorzichtig de soep in batches in een blender pureren.
  7. Laat de smaak los: Breng de gepureerde soep terug in de pan en verwarm opnieuw op laag vuur. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  8. Serveer en garneer: Schep de heerlijke pompoensoep in kommetjes en geef het die finishing touch. Een scheutje room, crème fraîche of yoghurt is optioneel, maar heerlijk. Als je wilt, kun je ook wat extra gemalen kaneel of nootmuskaat over de bovenkant strooien voor een extra vleugje smaak

Pro-tip: Voor wat extra crunch en smaak, probeer het toevoegen van geroosterde pompoenpitten of gehakte kruiden als garnering. Dit voegt een heerlijke textuur en een vleugje herfst toe aan je kom soep.

Klaar om te genieten! Nu je deze eenvoudige pompoensoep hebt bereid, ben je helemaal klaar om van een smaakvolle herfstmaaltijd te genieten. Eet smakelijik!