Theatercollege: Cees en de Wolf

Wolf

Na 150 jaar is de wolf is terug in Nederland! Wat verandert er allemaal in de natuur als er wolven rondlopen en wat betekent de terugkeer voor ons?

Veel mensen zien het als een aanwinst voor het bos, maar anderen zien zijn terugkomst als gruwel. We zien hem immers als gevaarlijk dier. Waarom zien we de wolf al vanaf de oudheid als speciaal wezen? En waarom komt hij zoveel voor in tal van sprookjes en sages? Komt dat doordat het gezinsleven van de wolf zoveel lijkt op het onze? Hebben we werkelijk 2 miljoen tamme wolven thuis zitten in Nederland?

Voor zijn project heeft Cees van Kempen drie jaar tussen de wolven in de bossen geleefd en vond hij het antwoord op al zijn vragen. Het leidde tot een fotoboek en een unieke film. Het prachtige verhaal is vertoond in 130 bioscopen door heel Nederland en zal in 2023 ook op de televisie te zien zijn.

Maar hij heeft nog veel meer te vertellen! Nu neemt hij je in een multimediale voorstelling mee in de avonturen die hij daar beleefde. Niet alleen deelt Cees de sensatie van zijn leven in het veld, hij neemt u mee in de wondere wereld van de wolf en de natuur. Een voorstelling voor jong en oud!

📍Theater de Voorveghter
🕙 19:30 uur

Lees meer