Sun Records – The Concert

Een swingend eerbetoon aan ‘The Birthplace of Rock ‘n’ Roll’

De wervelende productie Sun Records – The Concert vertelt het verhaal van de ‘Memphis Recording Service’ oftewel: Sun Studio te Memphis, Tennessee. Deze plek wordt gezien als de absolute bakermat van de rock-‘n-roll en hedendaagse muziek.

Onder de bezielende leiding van oprichter en eigenaar Sam Philips wist deze kleine studio met platenlabel zich wereldwijde faam te vergaren. Sam trok zich niets aan van de apartheid in Amerika en was wild van de overwegend donkere ‘rhythm & blues’. Hij was op zoek naar vernieuwing in de muziek en nam veelal artiesten op die buiten Memphis werden geboycot door de mainstream radiostations en platenwinkels. Philips hield vol en mag zich daardoor de ontdekker noemen van heel veel muzikale grootheden, waaronder B.B. King, Howling Wolf, Carl Perkins, Johnny Cash, Rufus Thomas, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en last but not least Elvis Presley.

Sun Records – The Concert laat de gouden tijden van Sun Records weer tot leven komen in het theater. Deze zeer authentiek geproduceerde productie mag zich dan ook presenteren als de enige productie ter wereld (!) met officiële toestemming vanuit Sun Records, Memphis, Tennessee.
Een zeer getalenteerde, jonge cast zingt en speelt met verve alle grote artiesten van Sun Records en hun bijbehorende wereldhits!

Wanneer : Vrijdag 6 januari 20.15 uur
Waar: Theater de Voorveghter

https://www.voorveghter.nl/programma/SunRecords-TheConcert

Lees meer