Sinterklaas intocht 2022

Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas en zijn Pieten weer vanaf 16:30 uur aankomen in de haven van Hardenberg. Om 17:00 zal de pakjesboot aanmeren in het donker. Wat spannend! En wat het feest helemaal compleet maakt: de bekende Youtube feestpiet Fabio komt optreden!

Het programma

Zaterdag 12 november start de intocht om 16.30 uur in de haven van Hardenberg. De stoomboot van Sinterklaas zal om 17uur aanmeren bij de Vechtbrug in Hardenberg (t.h.v. Kapsalon Duo Dijo).
In de tussentijd zullen er deze middag al een aantal Pieten in het centrum van Hardenberg lopen om alles te verkennen, deze zijn tussen 14.00 – 15.00 uur in de stad. Van 13.00 – 17.00 uur is er een treintje in het centrum van Hardenberg, waar je gratis in kunt stappen.


Nadat de Sint is gearriveerd zal hij van de boot, richting Bloemenhuis Linz lopen en rijdt dan door de Voorstraat langzaam naar het marktplein. Rond 18.30 zal de Sint aankomen op de markt en wordt hij officieel verwelkomt door de Burgemeester. Op het marktplein staan Foodtruck voor degene die dit willen, en zal het Sint en Pieten feestje nog even doorgaan. Tevens is er volop entertainment, zo zijn er Turnpieten die shows geven, zal DJ Erik Volkers weer zorgen voor een hoop gezellige liedjes ennnn komt de van #YouTube bekende Feestpiet Fabio om de dag af te sluiten met een knalfeestje.


P.S. Als kinderen het leuk vinden mogen ze hun lampion meenemen naar de intocht! Sinterklaas en de Pieten zullen dit fantastisch vinden, al die mooie lampjes!

Sinterklaas – Winkelstad Hardenberg

Lees meer