Muziek voorstelling: Millennium Jazz Orchestra

Water

o.l.v. Joan Reinders (componist/dirigent)
m.m.v. Pianoduo Martijn en Stefan Blaak (solisten)

Millennium Jazz Orchestra brengt met Water een actueel muziekspektakel tegen de achtergrond van klimaatveranderingen en waterschaarste. Elke noot is gecomponeerd en gespeeld met het thema Water in hart, hoofd en nieren.

Klassiek en Jazz verbinden zich op ongehoorde wijze in gloednieuwe composities van Joan Reinders, de gelauwerde meester van de instrumentatie. Zijn muziek staat bol van de bijzondere klankschilderingen en verrassende wendingen, van intieme verstilling tot uitbundige swing.
Een 18-koppig jazzorkest gaat de dialoog (en soms het gevecht) aan met een klassiek pianoduo achter twee concertvleugels. Vloeibare melodieën monden uit in hippe pop- en jazz grooves en er wordt virtuoos geïmproviseerd door de orkestleden

Voor de pauze klinkt de 6-delige suite ‘Waterkringloop’. Verdampen, uitregenen en naar zee stromen, en nog veel meer… door Reinders op meesterlijke wijze toongezet. Als luisteraar wordt je meegenomen op een fascinerende reis, aan het einde waarvan je innerlijk veranderd bent, maar nog steeds op dezelfde plaats: de kringloop van de geest door de kracht van muziek.
Na de pauze klinkt ‘Hanzeroute’: 10 composities over de rivier de IJssel langs onze Hanzesteden.

Bekende meteorologen, zoals Peter Kuipers Munneke, zullen tussen de delen door (op videoscherm) uitleg geven over de thematiek van de muziek en de impact van de klimaatontwikkelingen.

Laat je dit keer meevoeren langs stille en wilde wateren, dreigende wolkenpartijen, kletterende stortbuien, kabbelende stroompjes, tumulteuze overstromingen, verdampende toondruppels en majestueuze orkestklanken. Zelfs flora en fauna worden muzikaal tot leven gewekt.

📍Theater de Voorveghter
🕙 15:00 uur

Lees meer