Hendrik Groen

Opgewekt naar de eindstreep

Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar De Voorveghter. Hendrik moet constateren dat hij steeds vergeetachtiger wordt. Hij besluit in deze ontroerende komedie opnieuw een dagboek bij te houden om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten.

De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs – met Beau Schneider in de hoofdrol. De regie ligt in handen van Eddy Habbema.

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond vol.

Over het boek Opgewekt naar de eindstreep schreef de pers:
‘Overtuigend en ontroerend.’ NRC Handelsblad
‘Vol humor en tragiek.’ Algemeen Dagblad

Stichting Komt het Zien!
Opgewekt naar de eindstreep  is ook toegankelijk voor publiek met een visuele beperking. Tijdens de voorstelling verzorgt een blindentolk van Komt het Zien! live audiobeschrijving. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over o.a. het decor. Blindengeleidehonden zijn welkom.

Wanneer: Vrijdag 17 februari 20.15 uur
Waar: Theater de Voorveghter

Lees meer