Cabaret: Jasper van der Veen

Niet gehinderd door enige kennis

“Zeldzaam podiumbeest”- Jury LCF

Jasper van der Veen (Groningen, 1987) haalde de finales van het Groninger en Amsterdams Studenten Cabaret Festival en sleepte in 2019 zowel de Jury- als de Publieksprijs binnen op het Leids Cabaret Festival. Het NRC en de Volkskrant riepen hem in 2020 uit tot één van de comedytalenten van het jaar. In 2021 maakte Jasper zijn debuut als cabaretier met de voorstelling Het dreigt volslagen goed te komen. Afgelopen voorjaar speelde hij dubbelprogramma’s met Ronald Goedemondt.

Jasper zit propvol grootse plannen, sterke grappen, vage herinneringen, dubieuze argumenten, scherpe bespiegelingen, slap geouwehoer en prachtige verhalen.
Aan de ene kant wil hij zijn ongezouten mening geven, actie ondernemen en iets veranderen. Aan de andere kant loopt zijn brein, langzaam maar zeker, steeds verder vol met triviale kennis en nuancerende informatie. Dus moet hij kiezen: alles kapot redeneren en tot niks komen. Of simpelweg het podium oplopen en weer beginnen met praten, niet gehinderd door enige kennis.

📍Theater de Voorveghter
🕙 20:15 uur

Lees meer