Loop de ‘elfendeurtjes’ route door Hardenberg!

In het centrum van Hardenberg zijn 10 bijzondere elfendeurtjes te bezichtigen in de mooie etalages van verschillende winkels en horeca. Deze betoverende deurtjes zijn geïnspireerd op de Sprookjesdagen van 18 t/m 20 mei en vormen samen een magische route door de stad! De route leidt je door de gezellige straatjes van Hardenberg, waar je onderweg ook kunt genieten van de vele leuke winkels en gezellige cafés. Neem de tijd om de deurtjes te bewonderen en geniet van de betoverende sfeer.

Hoe werkt de route?
Hieronder zie je de plattegrond van Hardenberg met daarop diverse sterretjes. Bij ieder sterretje staat of hangt een deurtje in de etalage van een winkel of horeca. Het is de bedoeling dat de kleine kijkertjes of jijzelf de deurtjes vinden in de etalages.

Natuurlijk kun je ook een papieren versie uitprinten. Je kunt hier de plattegrond downloaden.

De route is als volgt:

  • De elfendeurtjes route start bij het Informatiepunt (IP). Kijk hier om je heen. Zie jij de elfendeurtjes al?

  • Loop vervolgens het Marktplein op en steek het plein over naar AMI kappers. Kijk nu heel goed aan de rechterkant. Tip: de kleine ijsbeer heeft de elfjes al gezien!

  • Loop vervolgens na deze etalage rechts de hoek om richting de Voorstraat. Ga bij de Voorstraat naar links richting de Specsavers. Houd de etalages aan de linkerkant van de winkelstraat goed in de gaten, want er zijn hier veel elfjesdeurtjes verstopt! Zie jij ze al?

  • Loop t/m Specsavers en keer hier weer om. Loop terug tot de Zuivelhoeve en kijk goed aan de linkerkant. Let goed op, er is aan deze kant nog maar één elfendeurtje verstopt in een van de etalages!

  • Ga bij de Zuivelhoeve weer rechts terug naar het Marktplein. Loop recht het Marktplein over richting BLIJ. Blijf goed kijken naar de etalages aan de rechterkant terwijl je richting BLIJ loopt. Ga bij BLIJ rechts af richting Takko Fashion.

  • Loop t/m Takko Fashion en kijk goed of je nog elfendeurtjes ziet. Keer bij Takko Fashion weer om terug via de Burgermeester Bramerstraat. Houd hier de etalages aan de rechterkant goed in de gaten. Er zitten aan de rechterkant nog een aantal Elfendeurtjes verstopt!

  • Loop vervolgens weer terug naar het Informatiepunt. (IP) Heb jij alle 10 elfendeurtjes gevonden?

Uiteraard mag je de route ook zelf bepalen. Misschien kies je een kortere route, of loop je de route verdeeld over de Sprookjesdagen. De deurtjes blijven tijdens de Sprookjesdagen van 18 t/m 20 mei staan.

Veel plezier met het ontdekken van de betoverende elfendeurtjes in Hardenberg!