22 februari 2022

De leukste tips voor de voorjaars vakantie!

Het is alweer voorjaarsvakantie! Tijd om weer allemaal toffe dingen te doen. Daarom hebben we de leukste voorjaarsvakantie activiteiten voor jou onder elkaar gezet. Een lijst bomvol leuke ideeën en tips. Voor binnen én voor buiten!

#1 Educatief uitje bij De Koppel

De Koppel is hét natuuractiviteitencentrum van de gemeente Hardenberg, waar je alles leert over de natuur. Hier is van alles te doen voor jong en oud. Zo kun je bij de natuurontdekhoek zelf de natuur ontdekken. Daarnaast hebben ze allerlei leerzame exposities, zoals ‘Het Vechtdal binnenstebuiten’, en kun je de natuurfoto’s van Anne Kuipers bekijken. Voor meer informatie en de openingstijden klik je hier.

#2 Vechtdal Ontdekkingsreis

Wil je met jouw gezin op ontdekkingsreis? De Vechtdal Ontdekkingsreis is een spelexpeditie door het Vechtdal, waarmee je met het gehele gezin op pad gaat. Dit spelpakket is te koop bij de Koppel. Je gaat vervolgens op expeditie door het gebied, ontdekt de mooiste plekjes en leert van alles over de regio. Meer weten? Kijk op www.anjerpunten.nl/ontdekkingsreis

#3 Filmpje pakken

Er zijn weer veel nieuwe films te zien. In de voorjaarsvakantie begint Bios Hardenberg al vanaf 11.00 uur met de eerste films. Maak keuze uit meerdere leuke kinderfilms, zoals Hopper, Sing 2 en Monster Family 2, en kom gezellig een film kijken. Voor het complete programma kijk je op www.bioshardenberg.nl!

#4 Naar het theater

Je hoeft je deze voorjaarsvakantie zeker niet te vervelen! Bij Theater de Voorveghter zijn aanstaande weekend (25-27 februari) weer hele leuke voorstellingen te zien. Zo komt bijvoorbeeld Huub Stapel op zaterdag met een one-man-show Het Huwelijk en geniet je zaterdag van het duo Rundfunk.

#5 Stadswandeling

Ben je benieuwd naar de historie van Hardenberg? Bij Museum ’t Stadhuus kun je samen met een gids een stadswandeling maken door Winkelstad Hardenberg. Die leidt je naar zowel historische als moderne bezienswaardigheden en typische Hardenbergse aspecten.  

#6 High tea of een terrasje pakken

Na de (stads)wandeling of fietstocht in de prachtige omgeving van Hardenberg eventjes uitrusten? In onze winkelstad kun je genieten tijdens een high tea van thee met allerlei lekkernijen bij BLIJ! of pak een lekker terrasje. Bekijk onder het kopje ‘horeca’ wat er te vinden is in onze stad!

#7 Joggem kinderroute

Wil je de beweging van jouw kinderen op een speelse manier inzetten tijdens de voorjaarsvakantie? Wandel dan de Joggem kinderroute! De kinderroute vertelt het verhaal over de overstroming van de Vecht, waarbij informatie wordt gegeven over het Vechtpark. Lees op Visit Hardenberg meer over de Joggem kinderroute. (Let op! Met het hoge water kan de route niet geheel beschikbaar zijn)

#8 Shoppen in Winkelstad Hardenberg

Zin om een dagje te shoppen? Struin ontspannend door de gezellige winkelstraten van Hardenberg! Verschillende toffe winkels, zoals Spot, Martin Menswear en Norah, ontvangen je gerust met open armen. En wil je even bijkomen tijdens al dat winkelen? Bekijk hier onze horecaplekjes waar je terecht kunt voor een lekkere lunch of een heerlijke kop koffie.