16 december 2021

Beleef Winters Hardenberg!

In het weekend van 18 en 19 december kun je in het centrum van Hardenberg tijdens Beleef Winters Hardenberg ongedwongen genieten van een echte Hollandse Wintersfeer. Het is dit weekend dé plek om de winter te ervaren. Je vindt er onder andere ijssculpturen, een kersttrein, sneeuwpop Olaf en zijn ijsprinsessen en een geweldig straattheater!

Welke winterse activiteiten zijn er?
Hooo, hoooo, hooooooww. Merry Christmas! Het gehele weekend zal de enige echte kerstman door de stad lopen en kan je een ritje maken in de kersttrein. De in Kerstsferen aangeklede trein rijdt een leuke route door de stad.

Aankomende zondag zal sneeuwpop Olaf te vinden zijn in een grote sneeuwbal midden op de Markt in Hardenberg. Oh, nee… Hij is zijn ijsprinsessen kwijt! Help Olaf zijn ijsprinsessen terug te vinden door je te melden bij de sneeuwpop en haal hier een stempelkaart. Lukt het je om de ijsprinsessen te vinden en heb je jouw stempelkaart vol? Lever deze in bij de suikerspinnenkraam en krijg gratis een heerlijke blauwe suikerspin!

Op zondag is er ook prachtig straattheater en zullen er op enkele plekken ijskunstenaars aan de slag gaan om de mooiste ijssculpturen te creëren!

Kerstshoppen tijdens koopzondag
19 december is het koopzondag in de stad. Verschillende winkels zullen geopend zijn van 13.00 tot 17.00 uur en de meeste horecagelegenheden openen de deuren van 12.00 tot 17.00 uur! Heb jij je kerstinkopen al gedaan of gewoon zin in een heerlijke kop chocomelk? Kom langs! Alles is vanzelfsprekend volgens de richtlijnen van het RIVM georganiseerd.