Moederdag ontbijt op bed: Aardbeiencroissant met vanillecrème
Wil jij je moeder echt in het zonnetje zetten? Dan zijn deze aardbeiencroissants met vanillecrème een perfecte start van de dag. Ze zien eruit alsof je ze bij een luxe bakker hebt gehaald, maar ze zijn zó makkelijk om zelf te maken. En het leuke? Dit recept is niet alleen een hit met Moederdag, maar ook heerlijk voor een verjaardag, brunch met vriendinnen of gewoon… een zondag waarop je zin hebt in iets lekkers.
Wat heb je nodig? (voor 4 stuks)
- 4 verse roomboter croissants (van de bakker of supermarkt)
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el poedersuiker (plus extra voor eroverheen)
- 1 tl vanille-extract
- 250 gram verse aardbeien
- Eventueel: muntblaadjes en een beetje citroenrasp voor de finishing touch
Zo maak je het:
- Klop de slagroom samen met de vanillesuiker, poedersuiker en vanille-extract tot een luchtige crème. Zet even in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de aardbeien in plakjes. Hou er een paar heel voor de decoratie als je dat leuk vindt.
- Snijd de croissants voorzichtig open, maar niet helemaal door.
- Vul de croissants royaal met de vanillecrème en leg er lekker veel aardbeien tussen.
- Garneer met wat extra crème, een hele aardbei, een muntblaadje of een beetje geraspte citroenschil voor een frisse twist.
- Poedersuiker eroverheen strooien en klaar is je luxe ontbijtje!
Serveer met…
Een glas versgeperst sinaasappelsap, een cappuccino, iets waar jouw mama van geniet!
Of je het nou serveert op Moederdag, tijdens een picknick of als brunch op het terras: deze aardbeiencroissants zijn altijd een goed idee. Snel gemaakt, prachtig om te zien en onweerstaanbaar lekker.
Eetsmakelijk! 🥐🍓