11 april 2022

9x de leukste tips voor het Paasweekend!

Het is weer bijna Pasen! Tijdens Pasen is er vaak van alles te doen en te beleven. Naast samen eten met familie, vrienden of gewoon lekker thuis, trekken we er ook vaak op uit. Heb je wat inspiratie nodig voor aankomend Pasen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet voor een gezellig en smakelijk Paasweekend. Alvast fijne dagen en veel paasplezier gewenst!

Familie ontbijt of brunch
Een paasontbijt- of lunch is altijd een goed idee! Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan met het ontbijt of de brunch? Reserveer dan je plekje bij een van de restaurants in Hardenberg en omgeving. Bij de Koffiepot kun je namelijk heerlijk ontbijten en ook BLIJ! is op tweede Paasdag geopend voor een lunch.

Paaseieren schilderen
Kook een paar eieren (het liefst wit) en zorg dat ze goed afgekoeld zijn. Nu kan je lekker verven of kleuren op de eieren helemaal zoals jij wilt. Wat dacht je van een gezichtje, konijntje of een voetbal? Maar het kan natuurlijk ook met strepen, stippen of welke creatie dan ook. Leef je vooral lekker uit!

De leukste paaspakketten
Schrap je boodschappenlijstje en geniet van een heerlijk paaspakket. Bij Het Streekhuus in Hardenberg haal je bijvoorbeeld een paas-kaasplank of paaspakketje vol verrassende en lekkere streekproducten. Daarnaast kun je bij Bakker Bart terecht voor een Paas knutselbox. De kids krijgen wat lekkers en kunnen tegelijkertijd allemaal leuke knutselopdrachten uitvoeren die op de box staan!

Het Koningsei-spel
Een van de bekendste tradities rondom Pasen is het paaseieren zoeken! Pasen is natuurlijk niet compleet zonder. Maak het eieren verstoppen extra leuk door het Koningsei-spel te spelen. Hierbij gaat het niet alleen om wie de meeste paaseieren heeft gevonden, maar ook wie het Koningsei vindt. Deze persoon mag namelijk het jaar erop alle paaseieren verstoppen.

De regels van het Koningsei-spel zijn heel simpel. Je verstopt naast alle paaseieren ook één groot Koningsei, op een zo moeilijk mogelijk vindbare plek. Degene die de meeste paaseieren vindt, wint natuurlijk. Maar degene die het Koningsei vindt, mag volgend jaar alle eieren verstoppen.

Gezellig bakken
Maak je paasontbijt- of brunch nog leuker met zelfgebakken taart, koekjes of brood! Het is natuurlijk ontzettend leuk om samen te bakken, maar misschien wel nóg leuker om samen te versieren! Maak bijvoorbeeld heerlijke koekjes en maak ze daarna af met verschillende kleurtjes en sprinkles in de sfeer van Pasen. En natuurlijk eet je deze zelfgemaakte lekkernijen lekker samen in een zonnig hoekje buiten op!

Touren in en rondom Hardenberg met de e-chopper of Tuk Tuk
Zin om even te touren in of rondom Hardenberg? Ga dan op stap met de e-chopper of Tuk Tuk! De e-chopper is een leuk, elektrisch vervoermiddel, waarmee je duurzaam de prachtige omgeving van Hardenberg ontdekt. Daarnaast kun je ook op stap met de Tuk Tuk, een uniek overdekt vervoersmiddel. Met deze vervoersmiddelen wordt het zeker een bijzonder dagje uit!

Oh, en heb je trek tussendoor? Combineer je dagje touren dan met een hapje en drankje in het centrum van Hardenberg. Bekijk hier onze terrasjes, cafés en restaurants.

Wedstrijdje eiertikken
Wie houdt zijn/haar eitje het langst heel? Daar draait het om met eiertikken! Eiertikken zorgt voor een gezellige competitie binnen het gezin. Bij het eiertikken is het de kunst om het ei van je tegenstander kapot te tikken en je eigen eitje heel te houden. De winnaar speelt tegen de volgende speler, net zolang totdat er één winnaar is. Ga jij dit weekend voor de winst?

Beleef de Vecht vanaf het water
Wil je genieten van de prachtige natuur vanaf het water? Denk er dan eens over na om te gaan kano varen of sloep varen! Dit kan via Expedition Outdoor en Total Outdoor. Een leuk uitje waarbij je peddelend de Vecht ontdekt.

Met de kids op wandel- of fietsavontuur!
De weersvoorspellingen voor dit weekend zien er goed uit! Wil je buiten met de familie even een frisse neus halen tijdens de Paasdagen? Ga dan samen op avontuur met Joggem! Bekijk de verschillende fiets- en wandelroutes van Joggem op https://www.visithardenberg.nl/joggem/.