Herfsttips

De bladeren verkleuren en vallen van de bomen, het is herfst! Dat betekent voor de kinderen een weekje vrij. Maar wat is er nou allemaal voor leuks te doen in de omgeving?

1. Shoptober

In Winkelstad Hardenberg is het leuk shoppen! De stad ligt middenin het groene Vechtdal en heeft alles wat je nodig hebt. Gezellige terrassen, sfeervolle restaurants, trendy winkels en leuke boetiekjes. Ook wanneer de dagen korter worden is er sfeer in onze winkelstad. Dus kom een dagje shoppen in de herfstvakantie en ontdek wat Hardenberg te bieden heeft

2. Kunstwandelroute

Benieuwd naar alle kunst in Hardenberg? Loop eens mee met de kunstwandelroute, daar kom je
alle kunst tegen! Deze route is te downloaden via www.visithardenberg.nl/kunstroute

3. Koffie met wat lekkers

Hardenberg barst van de leuke plekken om even lekker te pauzeren onder het genot van een goede kop koffie met iets lekkers. Op www.winkelstadhardenberg.nl/horeca zie je een overzicht.

4. Historisch stadwandeling

Hardenberg heeft geen zichtbaar rij k verleden, maar toch is er veel te vertellen over de historie van Hardenberg. Wil je een stadswandeling met gids maken? Dit kan het hele jaar door op afspraak.
Museum ‘t Stadhuus, Voorstraat 34, e-mail: stadswandeling@hvhardenberg.nl of tel. 06-15379224.

5. Ruim 75 jaar Vrijheid in museum ‘t Stadhuus
Vorig jaar was in museum ’t Stadhuus aan de Voorstraat 34 in Hardenberg een tentoonstelling gepland over 75 jaar Vrijheid. Vanwege corona werd die expositie uitgesteld. In dit geval komt van uitstel geen afstel, want deze tentoonstelling is nog te zien t/m oktober 2021.

6. Watertanden of likkebaarden

Culinaire hoogstandjes, snelle hap of een lekker broodje voor tussen de middag. Hardenberg heeft een groot aanbod aan restaurants en lunchrooms. www.winkelstadhardenberg.nl/horeca

7. De Koppel

Halloween kindermiddag: Kinderen gaan dan een leuke ‘griezel’ maken, gewoon een griezelig leuke, creatieve middag. Vechtstraat 8, Hardenberg, www.dekoppel.com.

8. Vechtpark – bijzonder stadspark

Vogels spotten in alle vroegte, een stevige wandeling over één van de struinpaden… Of je nu houdt
van rust en ruimte of van een beetje actie, in het Vechtpark in Hardenberg is van alles te beleven! Een
bijzonder stukje natuur pal naast het centrum van Hardenberg. EXTRA: Voor het Vechtpark is er een vogelkijkroute beschikbaar.  Spot jij één van deze vogels? De route is ontwikkeld met hulp van vogelkenner Johan Poffers en af te halen bij De Koppel.

9.Geniet van een film of voorstelling
Is het een dag wat slechter weer? Bezoek de bioscoop of theater de Voorveghter in Hardenberg. www.bioshardenberg.nl | www.voorveghter.nl

10. Joggem Kinderwandelroute 3,5 km

Joggem is een kinderwandelroute van 3,5 kilometer die gaat over de overstroming van de Vecht. Tij dens deze route ontdek je meer over het Vechtpark. Door in het routeboekje meerdere vragen goed te beantwoorden, kun je de code kraken om de kluis te openen! Hierin wacht een klein cadeautje. Het boekje is te koop bij De Koppel.

Tekst